fbpx
 

Избират най-добрия готвач на България

На 26-ти и 27-ми септември в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ ще бъде избран най-добрият готвач на България. Конкурентите за приза ще се състезават в четири категории. Освен за най-добър готвач на Българсата хотелиерса и ресторантьорска асоциация (БХРА) за 2018 г.  участниците ще премерят сили и за наградите най-добър сладар, най-добър млад готвач и най-добър млад сладкар.

best chef Bulgaria

Майсторите на черпака ще  премерят сили в иновативната балканска кухня. Журито, което ще ги оценява е съставено от професионални готвачи като Ради Стамболов и Иван Звездев. В селекционната комисия ще се включат и представители на БХРА, Министерство на туризма и община Варна. Предвидена и е и семинарна част, на която всеки ще може да се запознае с последните тенденции в кулинарията.

best chef Bulgaria

Предвидени са и безплатни винени дегустации, както и съпътстващо изложение на продукти за ресторантьорството и професионална техника. Водещ на мероприятието ще е готвачът-актьор Ути Бъчваров. Двудневната кулинарна фиеста ще завърши с коктейл по случай Световния ден на туризма – 27 септември.

best chef Bulgaria
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.