fbpx
 

Най-голямото хоро ще се вие край Рилските езера

На 11-ти август можете да се включите в най-голямото планинско хоро край Седемте Рилски езера. Ако искате да станете част от магията на фестивала Седем ансанбъла на седемте рилски езера, трябва още от сутринта да сте край езерото Бъбрека. Ако времето позволява ще имате шанс да видите магичното място и от високо, тъй като са планирани и полети с балони. Предимство при качването на балоните ще имат хора в неравностойно положение.

Rila lakes

По време на фестивала ще бъде направен и опит за рекорд на Гинес по ходене по въже, завързано между два балона. Като ентусиастът, който ще се опита да покори небето над Рила е Пабло Синорет. В събитието ще вземат участие и 7 фолклорни ансанбъла от 7 етнографски области в България. Стартът на голямото хоро е предвиден за 12 часа.

Rila lakes

В 16 часа ще бъде направен най-големият жив надпис „България“ на 2200 метра надморска височина. Ще бъде направен и опит за Гинес рекорд за най-големия жив надпис, изпълнен с народни костюми. Събитието ще бъде превърнато в рекламен клип за България от успешния оператор от САЩ Якоб Шварц.

Rila lakes
Post Tags
Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.