Хубавата храна от пътя за морето отбива

Хубавата храна може да ви отбие от пътя за морето и да ви пренесе в един чуден кулинарен свят. Шумен, като че ли през лятото остава далеч от основните туристически маршрути. Но ако се озовете в града, на който Варна е само пристанище, както се пееше в една песен, не пропускайте да хапнете вкусно. Това може да ви се случи в на пръв поглед непретенциозното бистро Чоли.

choli shumen

Заведението се намира в централната част на града . Ако сте фен на добре приготвената и прясна риба можете да опитате сом или нещо друго от лятното меню, което няма да ви разочарова. Бистрото обаче е царството на сръбската кухня с нейните плескавици, ушипци и други месни деликатеси, направени от пресни мръвки.

choli shumen

Не липсват и българските предложения като език, шкембе, домашни гозби и всякакви типично родни специалитети. За да е всичко вкусно собственикът залага на чисто месо от екоферми. През зимата не пропускайте да опитате различните видове трушии и без да преувеличаваме, божествено кисело зеле.

choli shumen

В бистрото можете да се повеселите и за семеен празник и да поръчате  всичко каквото ви хрумне за случая, но предварително. Сладкия завършек на вечерта също няма да ви разочарова, защото от предлаганите десерти ще си оближете пръстите.

choli shumen
Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.