fbpx
 

Хубавата храна от пътя за морето отбива

Хубавата храна може да ви отбие от пътя за морето и да ви пренесе в един чуден кулинарен свят. Шумен, като че ли през лятото остава далеч от основните туристически маршрути. Но ако се озовете в града, на който Варна е само пристанище, както се пееше в една песен, не пропускайте да хапнете вкусно. Това може да ви се случи в на пръв поглед непретенциозното бистро Чоли.

Заведението се намира в централната част на града . Ако сте фен на добре приготвената и прясна риба можете да опитате сом или нещо друго от лятното меню, което няма да ви разочарова. Бистрото обаче е царството на сръбската кухня с нейните плескавици, ушипци и други месни деликатеси, направени от пресни мръвки.

Не липсват и българските предложения като език, шкембе, домашни гозби и всякакви типично родни специалитети. За да е всичко вкусно собственикът залага на чисто месо от екоферми. През зимата не пропускайте да опитате различните видове трушии и без да преувеличаваме, божествено кисело зеле.

В бистрото можете да се повеселите и за семеен празник и да поръчате  всичко каквото ви хрумне за случая, но предварително. Сладкия завършек на вечерта също няма да ви разочарова, защото от предлаганите десерти ще си оближете пръстите.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.