fbpx
 

Бохеми фест – фестивалът на Балканския дух отново в Банско

За втора поредна година почитателите на балканската музика и култура ще могат да се насладят на етно и фолклорни изпълнения по време на Бохеми Фест. Фестивалът ще огласи планинския куротен град на 3-ти и 4-ти септември.

Почитателите на звездата от Босна и Херцеговина Дино Мерлин могат да чуят любимеца си на 3-ти септември. Преди него Циганското лято в Банско ще дойде с „Карандила“. Десетте роми в оркестъра майсторски преплитат джаз с балкански хитове. Сред участниците е интернационалния „Алкохол Джаззз Оркестър“.

Изненада за посетителите ще е и сензацията на българската музикална сцена – DIA. Младата изпълнителка смесва фолклор, трап и дръм-енд-бейс, преплетени с красиви български народни мотиви. На „Бохеми“ талантливата певица ще представи съвместния си сет с DJ SPAZM, а заедно с тях ще са и небезизвестната формация „Еремия“, както и танцьорите от The Center.

Оркестърът на Кристиян Азирович идва специално за „Бохеми“. Гениалния тромпетист e печелил цели 5 пъти изключителното признание „Най-добър тромпет на Гуча“.

С народното си звучене публиката ще радват „Глазненски напеви“, „Пиринско настроение“ и „Пирински бисери“.
Точка на купона ще сложат словенците от MAGNIFICO. Музиката им смесва реге, латино и балкански фолклор. Входът за фестивала е свободен.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.