fbpx
 

Болата е в топ 20 на най-добрите плажове на Европа

Български плаж бе класиран сред най-добрите ваканционни ивици в Европа от сайта European Best Destinations. Болата край Каварна заема почетното 16 място в списъка, макар че според нас лично превъзхожда част от съперниците си, наредени на по-предните места. Ивицата е любима не само на плажуващите, но и на купонджиите през лятото, тъй като естествената защита на залива го защитава от вятъра и е подходящ дори за спане на открито.

Автор на следващата снимка е Cal Bailey, https://mountainleon.com/

Болата е единственият резерват у нас, който включва и част от самото море в обхвата си. В миналото местността беше забранена за посещение, тъй като бе в обхвата на военна зона. През залива тече малка река, която се влиза в морето, а в скалите наоколо има много пещери. Заливът е известен и като отлично място за гмуркане.

 

Първото място в сайта се заема от един от малкото пясъчни плажове на Хърватия Пасачя, който се намира на около половин час с кола от Дубровник. На второ място е класиран испанският Нерха в Андалусия, а на трето Нугал, отново в Хърватия. Пред българското бижу остават още ивици във Великобритания, Черна Гора, Испания, Франция, Италия и Румъния.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.