fbpx

Боровец – национален шампионат по парапланеризъм

Боровец – национален шампионат по парапланеризъм

От 03-08 юли 2014 в курортен комплекс Боровец ще се проведе националният шампионат по парапланеризъм, който се явява и пред-Световна купа. Във въздушната надпревара, в дисциплина CrossCountry, ще вземат участие 60 от най-добрите парапланеристи от България, Япония, Китай, Индия, САЩ, Южна Африка, Малта, Италия, Полша, Финландия, Швейцария, Германия, Русия, Гърция, Франция и Турция. Лимитираният брой от 60 участника беше достигнат броени седмици след обявяването на шампионата.

В зависимост от посоката на вятъра (излитането става винаги срещу вятъра), въздушните крале ще стартират от Ястребец – 2150 м. надморска височина,  Маркуджик – 2450 м. надморска височина или от някои от определените резервни стартове в района.

На базата на метеорологичните условия, всеки ден от състезанието ще се определят GPS координатите на старта, както и маршрута на дневната задача, който ще бъде в порядъка на 40 – 100 километра.

В състезанието ще вземе участие и Nicole Fedele – пилот от световната купа изпратен от FAI (международна федерация по въздушни спортове). Делегатът ще лети редом с участниците и ще даде своята оценка пред FAI за организацията на състезанието, както и за самия терен – необходима стъпка към провеждането на световна купа по парапланеризъм в България.

Боровец, България, парапланеризъм

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.