fbpx

Боровец – домакин на кръг от Европейската купа по ски алпийски дисциплини

Боровец – домакин на кръг от Европейската купа по ски алпийски дисциплини

Borovets

Borovets

На 15 и 16 февруари Боровец отново ще бъде домакин на кръг от Европейската купа по ски алпийски дисциплини – гигантски слалом и слалом за мъже. На писта “Попангелов” ще премерят сили  едни от най-добрите ски алпийци в света.


Това е 11-тата Eвропейска купа, която се провежда в Боровец. Първото домакинство на кръг от Европейската купа е през 1977 г. пак в дисциплините гигантски слалом и слалом.

Гост на събитието на 15 и 16 февруари в Боровец ще бъде Марк Жирардели.  В състезанието ще участват едни от най-добрите световни отбори от 14 държави, между които: Норвегия, Швейцария, Австрия, Франция, Германия, Великобритания, Словения, Русия, Япония. Това участие е важно за участниците, тъй като е последна тренировка преди стартовете по ски алпийски дисциплини на олимпийските игри в Сочи.

Писта “Попангелов” ще бъде затворена за туристи от 3 до 16 февруари, а писта “Ястребец 3” – на 15 и 16 февруари. На разположение на гостите на курорта ще бъдат всички останали писти. Достъпът до трибуните за публиката ще бъде безплатен. За желаещите да гледат на живо спусканията е осигурен безплатен транспорт от паркинга пред кабинкова въжена линия до ски-център “Ястребец”.
Официалното откриване ще се състои на 14 февруари от 18 часа на сцената пред хотел “Рила”.

Резервация и настаняване в хотели в Боровец

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.