fbpx
HomeСъбития

Събития

Колекция от порцеланови изделия, сред които и експонати, които са сред първите произведени в Европа през 1708 г. във фабриката в Майсен, Германия, можете да разгледате в художествената галерия към Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново през идното лято. Изложбата ще бъде отворена за посетители на 1 май. Старинният порцелан, който ще могат да видят посетителите на атракцията, е част от личната колекция на собственика Георги Тумпалов.

Сред изящните ръчно направени и нарисувани изделия са още китайски порцеланови съдове, произведени през 1879 г., както и синьо – бял делфски порцелан от 1653 г. (направен в Холандия). Както и произведения на първата Кралска порцеланова фабрика в Берлин, Фюрстенберг, Кала (Тюрингия), Розентал, Стария Люксембург (Villeroy & Boch), Нимфенбург.

Всеки порцелан е със собствен стил на изработка, рисунък, вид и качество на материала. Старинните порцеланови съдове и до днес са любиме на елита и красят не един или два кралски двора.

Сребърни пръстени и монети, накити и други археологически находки, открити по време на изграждане на нови пътища, ще бъдат показани

26 октомври да бъде обявен за ден на мавруда. Около тази идея да направят по-разпознаваем у нас и в чужбина

От 23 септември до 2 ноември Панагюрското златно съкровище ще бъде изложено в залата-трезор на местния исторически музей.

Какви са тенденциите и бъдещето пред туристическият сектор ще разкаже представителят на Европейската туристическа комисия Люблена Димова по време на

Сили и ум ще премерят ентусиасти в състезанието Битката, което тази година ще се проведе от 21 до 23 август