fbpx
 

България е готова да посрещне руските туристи

България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Н. Пр.
Елеонора Митрофанова. Вярвам, че границата между нашите държави ще се отвори скоро и руските туристи ще посетят страната ни още през настоящия летен туристически сезон, обясни Николова.

Вицепремиерът подчерта, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването и се проучват възможностите границата между двете държави да бъде отворена запътувания. Надявам се, че след като това се случи, полетите до България за 2021 г. отново ще влязат в плановете на руските авиопревозвачи, поясни Николова.

В нормални условия ежегодно страната ни приема над 450 000 руски граждани, заяви министърът на туризма. И допълни, че съвместно с местните здравни власти се прилагат всички необходими мерки в българските курорти и туристически дестинации за безопасното протичане на
туристическите сезони в страната.

Много се радвам, че имам възможност да работя в България – народ, който ни е много близък, заяви Н. Пр. Елеонора Митрофанова. И допълни, че за руските туристи ще бъде голяма радост фактът, че летният сезон у нас ще бъде открит от 1 май. По думите й от изключително значение е руските туристи да имат точна и пълна информация как ще се осъществява туристическата дейност в България и при какви мерки.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.