fbpx
 

България кани делегация от Русия да провери сигурността на курортите ни

Социалният министър Гълъб Донев е изпратил писмо до руските власти с покана делегация от Русия да посети българските курорти и на място да се увери във взетите мерки по отношение на сигурността на туристите във връзка с Ковид-19. Това съобщиха от Асоциацията на руските туроператори – АТОР на сайта си.

Българското правителство е готово да посрещне представители на компетентните ведомства и министерство на Русия и да им представи на място всички мерки и протоколи, следвани в българските курорти и туристически обекти, включително хотели, обществени места и спа центрове.

В писмото се подчертава, че отношенията между България и Русия се основават на дългогодишни традиции и на исторически връзки, а Русия е приоритетен партньор на страната ни в областта на туризма. В него се припомня и, че преди пандемията всяка година стотици хиляди руски граждани избираха страната ни за почивка заради разнообразието на българския туристически продукт. Донев припомня и че от 1 май 2021 г. България отвори границите си за туристи от Руската федерация, като вече издава и входни визи.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.