fbpx
 

Чакаме чуждестранни туристи като сигурна дестинация

Страната ни е готова да посрещне чуждестранни туристи като една сигурна туристическа дестинация и че ще се радва изключително много, ако повече иракчани се възползват от традиционното българско гостоприемство. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с Н. Пр. Лина Омар, посланик на Ирак в България. Двете страни имат изградени дългогодишни традиции на ползотворно икономическо и културно сътрудничество и сред най-древните цивилизации в света, посочи Николова. И подчерта, че този факт може да бъде солидна основа на взаимодействие в областта на туризма.

България е прекрасна страна и бих искала всички иракчани да я посетят, заяви Н. Пр. Лина Омар. Тя отправи покана към вицепремиера за посещение в Ирак и посочи, че визита на високо равнище ще допринесе за повишаване на динамиката във взаимоотношенията между двете страни. Според нея положително би се отразило и организирането на бизнес форум, както и двустранни пътувания на фирми от различни сектори. Посланик Омар информира, че в Ирак се провеждат изложения в различни области, и отправи покана за участие на българския бизнес.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.