България заема своето заслужено място на европейската СПА карта

България заема своето

заслужено място на европейската спа карта

Гр. Поморие стана домакин на 18 конгрес на ESPA. За първи път в България се организира форум от такъв ранг. Конгресът е едно от най- значимите събития за 2013г. в областта на медикъл СПА, СПА и уелнес туризма. Сред поканените са представители на водещи международни компании – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на СПА центрове, СПА продукти. На събитието присъстват кметове на водещи европейски СПА общини, представители на здравноосигурителни каси, пенсионни дружества и специалисти в областта.

Конгресът насочва вниманието към България, като към дестинация предлагаща целогодишен, висококачествен медикъл СПА и СПА и уелнес туризъм. Според г-н Иво Маринов, Зам. министър на икономиката, енергетиката и туризма, конгреса е висока оценка за значението на България в развитието на спа и уелнес туризма. В своето емоционално изказване, г-н Стефан Шарлопов, председател на БУБСПА, сподели, че една апостолска мисия вече е факт. След шест годишен упорит труд, България заема своето заслужено място на европейската спа карта. В България има над 600 минерални извора, чиято вода е с доказани лечебни свойства. Това природно богатство дава на страната ни реален шанс да се нареди сред лидерите в СПА туризма. Провеждането на 18 конгрес на ESPA в морската СПА столица на България е признание и гордост, че страната ни вече е не само дестинация предлагаща морски и ски туризъм, но и разнороден медикъл СПА, СПА и уелнес туризъм.

Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.