fbpx

България заема своето заслужено място на европейската СПА карта

България заема своето

заслужено място на европейската спа карта

Гр. Поморие стана домакин на 18 конгрес на ESPA. За първи път в България се организира форум от такъв ранг. Конгресът е едно от най- значимите събития за 2013г. в областта на медикъл СПА, СПА и уелнес туризма. Сред поканените са представители на водещи международни компании – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на СПА центрове, СПА продукти. На събитието присъстват кметове на водещи европейски СПА общини, представители на здравноосигурителни каси, пенсионни дружества и специалисти в областта.

Конгресът насочва вниманието към България, като към дестинация предлагаща целогодишен, висококачествен медикъл СПА и СПА и уелнес туризъм. Според г-н Иво Маринов, Зам. министър на икономиката, енергетиката и туризма, конгреса е висока оценка за значението на България в развитието на спа и уелнес туризма. В своето емоционално изказване, г-н Стефан Шарлопов, председател на БУБСПА, сподели, че една апостолска мисия вече е факт. След шест годишен упорит труд, България заема своето заслужено място на европейската спа карта. В България има над 600 минерални извора, чиято вода е с доказани лечебни свойства. Това природно богатство дава на страната ни реален шанс да се нареди сред лидерите в СПА туризма. Провеждането на 18 конгрес на ESPA в морската СПА столица на България е признание и гордост, че страната ни вече е не само дестинация предлагаща морски и ски туризъм, но и разнороден медикъл СПА, СПА и уелнес туризъм.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.