fbpx
 

11 български плажа получават син флаг

11 български плажа ще получат престижния знак за чистота на ивиците и спазване на екологичните норми „Син флаг“. Ивиците със символа за удобство, безопасност и бистра морска вода през 2017 година са с една повече в сравнения с отличените през предходнот лято. След 2 години отсъствие в списъка на най-добрите родни плажове със знака може да се похвали просторната ивица в Албена.

Сред новите призьори на знака „Син флаг“е и плажът на Бялата лагуна в Каварна. За разлика от миналата година в престижния списък отсъства плажът на Слънчев бряг -север, заради неуредици при избора на стопанин на ивицата. Останалите отличени запазват знака от миналото лято – плажовете Оазис, Дюни, Созопол-Харманите, Поморие-Изток, Слънчев бряг-юг, Свети Влас-централен, Свети Влас-нов плаж, Свети Влас-изток и плажът на яхтеното пристанище Марина Диневи.

Всички плажове в България са общо 238, като близо половината са отдадени за стопанисване. Все повече туристи се интересуват при избора на хотел от сертификата, който има плажа. Забелязва се и тенденция повечето големи туроператори също да категоризират ивиците, край които предлагат лятна ваканция.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.