fbpx
 

Майстори разкриват тайните на българските занаяти във Варна

Ако искате да разкриете тайните на българските традиционни занаяти, посетете 20-то издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата във Варна. В Морската градина до 21-ви август можете да се насладите на невероятни картини, да видите как се тъкат черги или се извайват майсторски плетеници, да си купите сувенир или просто да си направите снимка за спомен. Сред участниците са изкусни  майстори на дърворезбa, на обработка на стъкло, метал и тъкани, автори на бижута.

И през тази година съпътстващата програма на панаира е много богата. Предвидени са международен пленер на изящните изкуства, кръгла маса на тема „Богословски и иконографски диалог за съхраняване и развитие на църковните изкуства“,конкурси в рамките на изложението за най-добър сувенир и уникат, международна арт академия, изложби, концерти  и редица спектакли.

Всеки следобед, в 18:00 или 19:00 часа на сцена „Раковина“ ще се изнасят различни концерти, спектакли и рецитали. Входът за всички тях е свободен. На 21 август панаирът ще бъде закрит със специален концерт от 20:00 часа, също на сцена „Раковина“. И на него можете да се насладите напълно безплатно. Официалното закриване, на което ще се връчат наградите на победителите в конкурсите и ще бъде представена кулинарна изложба също е от 20:00 часа на 21 август. То ще се състои в английски двор на Археологически музей. За него входът е с покани или платени куверти.

Резервирайте хотели във Варна
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.