fbpx
 

Надиграване с български народни танци край Ягодинската пещера

На 1-ви и 2-ри септември в местността Нивище край село Ягода ще се проведе фолклорно-турисически събор. Фестивалът традиционно ще включва много български народни песни и танци. Празникът ще започне в 13 часа с изпълнения на оркестър „Пампорово“.

yagoda fest

Публиката ще може да се наслади на изпълненията ще продължат с гайдарски състав „Девин“, ансамбъл „Борика“ от село Стойките, клуб „Хоро“, родопски „Настъргалки“ и „Наносалки“ и на самодейни състави и изпълнители от региона. В 19.15 ще бъде изпълнен химна на Родопите от Емил Чолаков и Надежда Башова.

yagoda fest

В 19.30 часа празникът ще бъде официално открит от кмета на село Ягода Митко Сакалев. В 20 часа всички присъстващи могат да се включат в общото хоро. Стъпките му ще диктува оркестър „Пампорово“. В 22 часа присъстващите ще могат да се насладят на празнична заря, а в полунощ започва дискотеката под звездите.

yagoda fest

На 2-ри септември веселбата ще продължи в 10 часа с изпълненията на оркестър „Карлъка бенд“. В 13 часа ще могат да се изявят самодейни състави и изпълнители. А в 15 часа всеки желаещ ще може да се хване на хорото, като музиката ще диктува отново „Карлъка бенд“. Ако ви остане време, докато сте на събора, можете да разгледате и намиращата се съвсем наблизо една от най-красиви пещери в България – Ягодинската. Или да погледнете Родопите отвисоко от площадката „Орлово око“.

yagoda fest
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.