fbpx
 

Надиграване с български народни танци край Ягодинската пещера

На 1-ви и 2-ри септември в местността Нивище край село Ягода ще се проведе фолклорно-турисически събор. Фестивалът традиционно ще включва много български народни песни и танци. Празникът ще започне в 13 часа с изпълнения на оркестър „Пампорово“.

yagoda fest

Публиката ще може да се наслади на изпълненията ще продължат с гайдарски състав „Девин“, ансамбъл „Борика“ от село Стойките, клуб „Хоро“, родопски „Настъргалки“ и „Наносалки“ и на самодейни състави и изпълнители от региона. В 19.15 ще бъде изпълнен химна на Родопите от Емил Чолаков и Надежда Башова.

yagoda fest

В 19.30 часа празникът ще бъде официално открит от кмета на село Ягода Митко Сакалев. В 20 часа всички присъстващи могат да се включат в общото хоро. Стъпките му ще диктува оркестър „Пампорово“. В 22 часа присъстващите ще могат да се насладят на празнична заря, а в полунощ започва дискотеката под звездите.

yagoda fest

На 2-ри септември веселбата ще продължи в 10 часа с изпълненията на оркестър „Карлъка бенд“. В 13 часа ще могат да се изявят самодейни състави и изпълнители. А в 15 часа всеки желаещ ще може да се хване на хорото, като музиката ще диктува отново „Карлъка бенд“. Ако ви остане време, докато сте на събора, можете да разгледате и намиращата се съвсем наблизо една от най-красиви пещери в България – Ягодинската. Или да погледнете Родопите отвисоко от площадката „Орлово око“.

yagoda fest
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.