fbpx
 

Раздадоха Българските туристически награди в Царево


Община Царево бе домакин на шестото издание на Българските туристически награди. Събитието се проведе в морския град по идея на кмета Марин Киров, след като обища Царево спечели на миналото издание на приза за дестинация за вътрешен туризъм.

Наградата в тази категория сега отиде при община Приморско. Призът бе връчен от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той получи специалното отличие „Приятел на туризма“, а конферентната част на церемонията протече под мотото „България – сигурна дестинация“.

Градски хотел на годината, избран от международното жури с членове от САЩ, Швейцария, Великобритания и България, стана обновеният 23 години след пускането си столичен хотел Hilton.

Хотелска верига на годината е Hayatt, която има 6 обекта у нас -2 HyattRegency и 4 HyattInclusiveCollection.

Sante’ Spa Hotel във Велинград е зелен/спа хотел на годината.

А the LODGE в Царево е крайбрежен хотел на годината. Хотелските призове бяха връчени от Павлин Петров, заместник-министър на туризма. Министерството на туризма традиционно вече 6 години е партньор на Българските туристически награди и приканва гостите на страната ни да намерят своята морска история.

Новата награда за Туристическа атракция на годината отиде при най-голямата инвестиция през  последната година в сектора. Отличена е веригата Кауфланд за прецизната реставрация на сграда – паметник на културата за работата си по вдъхването на нов живот на столичните Централни хали.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.