fbpx
 

БТК работи да върне българите на родното море

Българската туристическа камара (БТК) полага всички усилия, за да върне българските туристи на родното море. Това заяви председателят на организацията Георги Николов в интервю пред БНР. Според него сънародниците ни, които са избрали почивка у нас през това лято са очаровани от условията за ваканция у нас, подчерта той.

Георги Николов - интервю пред БНР

Sunny beach

„Приканвам хората да посетят българското Черноморие, условията са фантастични. Времето и през септември се очертава топло и приятно. Още повече, че наближават няколко почивни дни“, заяви Николов. И допълни, че докато почивките на море са предпочитани през юли и август от семействата с деца, то пенсионерите и хората, които нямат деца, тръгващи на училище предпочитат значително по-спокойните май, юни и септември.  Когато и цените са с 30-35 на сто по-ниски.

Sea

Най-търсената услуга и през това лято са били пакетите „всичко включено в цената“, стана ясно от думите на Николов. Той обясни трудностите за бранша през сезона с липсата на достатъчно удобни самолетни полети. И призна, че недостигът на персонал се е отразил на качеството на обслужване.

Sea

И през това лято е продължил спадът на руските туристи, обясни Николов. Като най-претенциозни той определи гостите от Великобритания. „Подават жалби и искат огромни неустойки. Има хотелиери, които вече предпочитат да не работят с английски туристи, въпреки големия пазар“, обясни той.

Sunny Day
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.