fbpx
 

Показват българските традиции в центъра на София

Фестивалът „Живият огън на традициите“ ще де проведе между 21-ви и 23-ти септември в парк „Военна академия“ в София. Събитието ще бъде открито от виртуоза на кавала и българските народни ритми Теодосий Спасов. През първата вечер от 19 часа публиката ще смаят с изпълненията си фолклорен ансанбъл „Пирин“ и певицата Нина Николина.

fest sofia

На националния празник на България 22-ри септември фестивалът ще отвори врати за посетители в 10 часа. Гостите ще могат да опитат различни традиционни ястия от страната и да се запознаят с типични занаяти. В 11 часи ще бъде открита работилницата по килимарство и българска бродерия, а  в 12 часа – тази по народно пеене и танци. В 16 часа можете да проследите чаена церемония, организирана от посолството на Мароко.

fest sofia

В 17 часа стартът на народното веселие ще дадат изпълнителите от Берковската духова музика. В 19.30 ще бъде представен русалийският обред „Калуш“, последван от концерт на ансанбъл „Пирин“. На 23-ти септември също са предвидени забавления за малки и големи. Входният билет за трите дни на събитието е 10 лева. Децата на възраст до 7 години ще влизат безплатно.

fest sofia ensanble pirin
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.