fbpx
 

Български вина се превърнаха в хит в САЩ

Вината на Winery Manolev ще се предлагат във винени клубове и специализирани магазини отвъд океана

Български вина успяха да привлекат вниманието на сомелиери и дистрибутори по време на професионално винено изложение Vinexpo America. Интерес на форума са предизвикали червени вина от малката бутикова винарна Winery Manolev.  Подписани са и контракти за дистрибуция, като червените вина на родния бутиков производител ще бъдат позиционирани в специализирани магазини в щатите Невада, Илинойс, Ню Джърси и Мериленд. Винени клубове от САЩ също планират да включат вината в редовните си събития за техните членове.

Форумът Vinexpo America се счита за най-престижния за цялата територия на САЩ и Канада и обединява на едно място професионалисти от всички сегменти на бизнеса с вино – от производство, през внос, дистрибуция и продажба. Заради пандемията от КОВИД-19 изложението се провежда за първи път от 3 години, което е изострило и апетита на участващите винарни да се покажат във възможно най-добрата светлина на професионалния форум. В изложението се представиха над 1150 компании от целия свят, а посетителите надхвърляха 5000 души дневно – представители на най-добрите ресторанти, винени магазини, сомелиери, дистрибутори и др.

winery manolev

Селекцията за участието в изложението е преминала през редица етапи – организиране на предварителни дегустации във винените среди в Америка и събиране на мнения за вината. Едва след положителния отзвук се пристъпва и към официалната покана за участие във Vinexpo America. Във форума участват винарни, които или са били поканени от организаторите, както родният производител, или са платили изключително висока такса, за да се представят пред професионалната световна общност.

winery manolev

На тазгодишното издание на Vinexpo America са представени общо 8 български вина, като 3 от тях са от продукцията на семейната винарна Winery Manolev. Интересът към бутиковата винарна по време на форума е сериозен, въпреки че в съседство са огромните изложбени зони на Франция, Чили, Италия, Южна Африка, Калифорния и др. На тях се представят десетки изявени винопроизводители, а зад тяхното представяне стоят съответните държави, които осигуряват логистиката и презентирането.

Пробивът на Winery Manolev е успех и за България като винена дестинация, която има много какво да предложи, благодарение на усилията на производителите и технолозите през последните години да предлагат все по-интересни, модерни и качествени вина, вкюлчително и от местни сортове.

 

 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.