fbpx
 

Летище Бургас отвори след ремонта

Летище Бургас отново е отворено за полети след двумесечна мащабна реновация. Инвестицията на „Фрапорт Туин Стар Еурпорт Мениджмънт“ АД за обновяване на аеропорта е на стойност 12 милиона лева и включваше рехабилитация на две от пистите за рулиране. В навечерието на Нова година на обновеното летище ще бъдат посрещнати пътниците, излетели от летище Домодедово в Москва.

Линията между Москва и Бургас ще бъде обслужвана всеки ден от седмицата без четвъртък до 11-ти януари.  След това по същия маршрут ще се лети пет дни седмично.

От 3 януари три пъти седмично самолети на „Wizz Air“ ще обслужват летят между крайморския град и летище Лутън в британската столица Лондон.

Мащабният ремонт на летище Бургас ще продължи с допълнителна реконструкция на една от пистите и  подмяна на системата за управление и контрол на светотехниката. За изпълнението на дейностите по проектите са били наети 200 души на работа.  Ремонтните работи ще бъдат завършени преди летния сезон.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.