fbpx
 

Вижте Айнщайн и приказни герои на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

До края на септември можете да посетите десетото издание на уникалния Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас. По повод юбилея ще можете да разгледате претворени шедьоври с теми от минали години на събитието. Пясъчният град през тази година се състои от 50 персонажа, създадени от 21 творци от България, Турция, Германия, Русия, Чехия, Полша, Украйна, Латвия и Португалия.

За направата на нетрайните фигури са използвани 5 600 тона пясък. Отново можете да се възхитите на претворената най-прочута снимка гения на Айнщайн  с изплезен език. Да се полюбувате на истинската любов, независеща от външния вид, показана от скулптурата на Красавицата и Звяра. Торта за 10-я рожден ден на фестивала и приказен замък са само част от другите творби, които можете да разгледате.

Фестивалът можете да посетите всеки ден оот 9 до 10 часа в парк Езерото до Конната база в Бургас. Цените на билетите и тази година са без промяна. 3,5 лева струва таксата за входа към приказния свят на фестивала. Като груповият билет излиза 2,5 лева, а този за ученизи и студенти – 1,5 лева. Безплатно могат да се потопят в красивия пясъчен свят децата до 7 години и хората в неравностойно положение. През миналата година фестивалът е посетен от 117 000 души.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.