fbpx
 

С балон над Кападокия през септември на половин цена

Можете ли да видите причудливите комини и скални образувания на Кападокия от птичи поглед, да посрещнете изгрева в компанията на шарени балони и всичко това да не разбие семейния ви бюджет? Да, ако решите да си подарите пътуване до „земна на красивите коне“, в която днес царе са не красивите животни, а покорителите на небето, задвижвани с топъл въздух. Заради епидемията от Ковид-19 цените на полетите над панорамите, които ви гарантираме, че ще запомните за цял живот, са на половин цена. Така за посрещане на първите лъчи над природните паркове, манастири и скални крепости на Кападокия ще платите 110 евро вместо 220 евро. Услугата с 50 на сто намаление се предлага в програмата на Планет Травел Център.

Цените за 4-дневно пътуване със самолет до Невшехир и разглеждане на забележителностите на вписания в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО турски регион започват от 249 евро на човек с 3 нощувки и самолетен полет с голям и комфортен самолет Еърбъс. Хотели в програмата има за всеки вкус – от бюджетни до суперлуксозни стаи и апартаменти в най-добрите скални хотели на Кападокия. Датите на пътуването са от 19 до 22 септември, а към момента в Турция българите влизат със сертификат за ваксина, антигенен тест или документ, удостоверяващ, че са преболедували Ковид-19 през последните 6 месеца.

Всъщност, независимо дали вече сте били в Кападокия, или досега не сте успявали да посетите региона, в който природните чудеса и издълбаните скали са на всяка крачка, няма да съжалявате. Защото ще успеете да видите красотите на Кападокия, а не тълпите от китайски туристи, които обичайно са по всички забележителности. Вместо това ще можете спокойно да съзерцавате долините и каменните комини, да си направите снимки и да се насладите на преживяването. И да ви остане време за всичко – фотосесии, разглеждане, отмора с кафе и дори шопинг. При това на супер изгодни цени, тъй като липсата на тълпи прави търговците сговорчиви, а курсът на лирата спрямо лева – покупките много евтини.

В програмата за септемврийските празници се включват посещения на крепостта Учхисар, ан градчето Аванос, известно с грънчарството си и писаните цветни съдове, до Гореме, долините на гълъбите и на любовта, долината Ълхара със скалните манастири, изградени високо в скалите над речния каньон, подземния град Деринкую. И това не е всичко, тъй като гидовете винаги подготвят и по някоя изненада за туристите – красив залез, я допълнително място за посещение. За турската кухня можем да напишем отделен роман, така че просто ни се доверете, че е изключително вкусна.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.