fbpx
 

Единственият чартър за Великден до Кападокия е на Планет Травъл Център

Шанс да полетите с балон над красивите е стествени „комини“ на Кападокия ще имате, ако успеете да вземете някое от последните места в чартърния полет до една от най-атрактивните турски дестинации. Директният чартър е от 30 април до 3 май, с включени три нощувки. След пристигане на летището в Невшехир туристите се настаняват в избрания от тях хотел. Ако решат могат да се насладят на допълнителна екскурзия до крепостта Учхисар и градчето Аваньос.

cappadociaУчхисар е най-високата точка на Кападокия и неслучайно полетите с балони често я избират за своя кулминационна точка, тъй като от крепостта се разкрива невероятна панорама към „земята на красивите коне“, както още е наричана Кападокия. Можете да се вюзхитите на скалните църкви и домове наоколо.

cappadociaНа следващия ден късметлиите ще полетят с балон над Кападокия – преживяване, което никога няма да забравят и чиито край неслучайно се ознаменува с чаша пенливо шампанско. По-късно през деня пътешествениците ще могат да се насладят и на вкюлчената в списъка на ЮНЕСКО долина Гьореме и изсечените в скалите домове и храмове.

cappadociaНа следващия ден можете буквално да слезете в подземното царство, разглеждайки част от изкопания под земята град Деринкую. Той е изкопан в недрата на земята преди хиляди години и все още крие неразкрити тайни. Дълбочината на прокопаните тунели и помещения достига 85 метра, а градът е на 13 нива. Помещенията му са можели да поберат до 20 000 души, като в града има жилищни помещения, храмове и дори конюшни. Цената за приключението започва от 290 евро, а повече за програмата можете да научите на https://www.planet.bg/pochivka-turciya/velikden-2021-v-kapadokiya-direkten-chartaren-polet-ot-sofiya-3-noshtuvki-30-04-2021-03-05-2021-p16017?fbclid=IwAR0I57BjR6VUJk3dxBSuzXuieowdYXY5O6Pf_6a1t5tlTj4w1zxx8z0wZZg

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.