fbpx
 

Замъкът „Влюбен във вятъра“ с поредна международна награда

Замъкът „Влюбен във вятъра“, построен край созополското село Равадиново за пореден път спечели престижен международен приз. На тържествена церемония в Малайзия управителят на атракцията Янко Кръстев получи наградата от името на най-посещаваната българска туристическа заележителност – „Феноменална Туристическа Атракция“ на Asian Tourism & Hospitality Awards,  организирани от Тихоокеанската Туристическа Асоциация.
“Да сме редом до гигантите в световния туризъм, като Angkor Wat – Камбоджа, японските самурайски замъци и атракциони от Сингапур и Тайланд е преди всичко чест и за България и за всички нас, за които всеки привлечен турист в страната ни е важен“, заяви собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов.  Наградата беше връчена в столицата на Малайзия, Куала Лумпур в присъствието на лидерите на международни туристически и търговски организации, правителствени лица,  държавни ръководители и дипломатически лица, които с присъствието засилиха значимостта на събитието, което се организира за първи път.
За нас беше изключителна чест първо, че сме единственият български обект поканен от организаторит и че успяхме да предизвикаме голям интерес не само към Замъка, но и към българския туризъм като цяло, обясни за travelbulgarianews.bg управителят на „Влюбен във вятъра“ Янко Кръстев. В най-посещаваните европейски държави Франция, Италия и Испания делът на азиатските туристи е над 65%. Всяка стъпка в тази насока този огромен туристопоток да се насочи или поне да мине през България е оправдана и заслужава адмирации, защото това са няколко милиона туристи на година. И е малко да се каже, че замъкът има заслуга за това, защото ние отдавна надхвърлихме нивото на туристически обект от регионално значение, посочи Кръстев.
Сред наградите, връчени на Замъка са „Сватбена дестинация номер 1 в света“, „Най-добра европейска фамилна дестинация“, „ТОП 100 на туристическите обекти в света“, „Life Changing Tourist Destination“.  От атракцията са подготвили редица изненади на своите гости и през тази година.
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.