fbpx
 

Българският Замък „Влюбен във вятъра“ спечели голямата награда „най-добър туристически атракцион“ в Дубай.

Златен приз „Мениджър на туристическите  атракциони“ за управителят на Замъка Янко Кръстев
На тържествена церемония в Обединените арабски емирства, в присъствието на официални лица от правителството и ръководители на международни туристически организации, бяха обявени наградите за „BEST of the BEST” за 2023 година. Критериите за оценка бяха постигнати резултати през годината, медийно присъствие, значимост на туристическите обекти за националните икономики и туризма в света, оригинален принос в туристическата индустрия и качество на услугите. Събитието  обединява значимите конкурси в света за 2023 година и класира само финалистите от отделните континенти.
Българският замък „Влюбен във вятъра“ в Равадиново, вдъхновен и изграден от Георги Тумпалов, единствен отнесе две награди. Най-посещаваната забележителност  на родното Черноморие грабна призовете за най-добър туристически атракцион за 2023 година и  за най-успешен мениджър на туристически атракциони за управителят на Замъка Янко Кръстев. Само ден преди това в столицата Абу Даби Замъкът получи и отличие за своя проект за Ботаническа градина на името на Шейх Зайед.
„За нас е чест, че сме победители сред достойни финалисти. Успехът ни е преди всичко успех за България. Искрено желая ние българите да имаме повече такива поводи за радост, признание и национална гордост“, сподели собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов.
„Ние няма да се спрем до тук“, заяви при получаването на наградата Янко Кръстев. „Всички постигнати резултатите се стараем да ги превръщаме в традиции, а традициите в стандарти. По наша инициатива Световният Туристически Алианс въведе специална категория „Life Changing Tourist Destination” (туристическа дестинация, която променя живота на хората) и за нас е чест че сме сред тези обекти в света. Чудото на замъка е скрито в магията неговото построяване, където сам човек в течение на повече от 25 години можа да  постигне мечтата на своя живот и даде пример на всички, които искат да реализират своите мечти. Ние искаме да се говори и за „чудото на България“ по света и с всичко което правим се стремим да дадем своят принос за това“, допълни той.
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.