fbpx
 

Замъкът в Равадиново е най-добрата сватбена дестинация

Замъкът в Равадиново „Влюбен във вятъра“ е най-добрата сватбена дестинация в Европа. Това показва вота в онлайн конкура World Best Destinations (Най-добри световни дестинации). До момента българската атракция е класирана на първо място в категорията „Най-добро място за свабта“ от гласуващите с над 2 300 вота от над 70 страни. Дали ще запази челната си позиция ще стане ясно през ноември, когато отличията от конкурса ще бъдат връчени в Дубровник, Хърватия.

Конкуренти в тази категория на замъка в Равадиново са архитектурния бароков шедьовър – замъкът Во-ле Виконт край Париж, петзвездният хотелски комплекс Оберой Удавилас в индийския град Удайпур, царствената „Вила д’Есте“ край италианското езеро Комо и екзотичният хотел Флауър Хил в Ямайка. Въпреки жестоката конкуренция Замъкът води в резултата.

Замъкът в Равадиново се бори и в друга категория в класацията. В секцията „Мистериозни места” засега българският атракцион заема второ място с над 1700 гласа от 54 страни. В тази категория освен „Влюбен във вятъра” се състезават още Националният парк Форест в Китай, храмовият комплекс Анкор Ват в Камборджа, археологическият паметник Петра в Йордания, и скалната крепост Сигирия в Шри Ланка.

Класацията „Най-добри световни дестинации” е организирана от мултинационална компания, базирана в Лас Вегас, САЩ. Целта й е да популяризира лидерите в туристическия бранш и да даде възможност и на най-претенциозните туристи да изберат за своето пътуване подходящо луксозно място с висококачествени услуги. Участниците в различните категории се избират след подробно проучване, а номинациите се оповестяват в интернет страницата на компанията. Победителите се излъчват след гласуване на http://worldbestdestinations.com/.

За да улесни избора, сайтът предлага пространна информация с много снимки на всички участници в конкурса. „Влюбен във вятъра” е представен като част от чудесата на България. През последните години Замъкът печели все по-голямо международно признание. През 2016 г. неговата магия привлече десетки хиляди гласове в онлайн класацията на European Best Destinations (Европейската организация на най-добрите европейски дестинации) и постави „Влюбен във вятъра” в ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.