fbpx
 

Замъкът в Равадиново получи ново отличие от Китай

Поредно световно признание получи замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Българската атракция е удостоена със златен приз от конкурс, чиито победители станаха ясни по време на международното туристическо изложение ITB China в Шанхай, Китай. За да грабне най-голямото отличие в една от петте категории забележителността надви 300 000 конкуренти от цял свят.

Замъкът в Равадиново е победител в категорията „Качество на туристическия продукт“. Голяма част от конкурентите на родната атракция бяха многомилионни корпорации и държавни организации. На второ място след „Влюбен във вятъра“  останаха Кралските музеи Грийнуич, които се намират в столицата на Великобритания Лондон.

 

Сред победителите  в останалите категории са организации с многомилионен бюджет като световноизвестният курорт Бинтан Ризорт в Сингапур, Националния борд за туризъм на Емирство Шаржа от Обединените арабски емирства и Туристическия конгресен център на Лос Анджелис. Друга печаливши и прочути атракции като музея на восъчните фигури на Мадам Тюсо дори останаха извън класациите.

Собственикът на замъка Георги Тумпалов ще получи златния приз на 3-ти юни. Тогава  в Созопол ще бъде открит летния туристически сезон. Наградата ще бъде връчена от директора на Института за Международен туризъм – Китай. На церемонията ще присъства туристическият министър Николина Ангелкова, както и представители на посолството на Китай в България, на община Созопол, в чиитео предели се намира Равадиново и бизнесмени. Като се очаква празнуването на високото отличие да продължи в Замъка.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.