fbpx
 

Замъкът в Равадиново „Влюбен във вятъра“ представи България на изложение в Солун

С атрактивен щанд и мултимедийна презентация замъкът „Влюбен във вятъра“, построен в Равадиново, представи достойно България като атрактивна туристическа дестинация на Балканите на международно изложение в Солун. В панаира в гръцкия град взеха участие над 1000 фирми от целия свят, както и водещи български компании в областта на технологиите, иновациите, опазването на околната среда и туризма.

Участието на българската атракция, изградена по идея и дизайн на Георги Тумпалов е по специална покана на Министерството на икономиката на Република България, а гости на щанда на замъка бяха официални лица от правителството на Гърция и българският кабинет: вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министъра на туризма Зарица Динкова.

На престижния форум Замъкът се промотира като перфектна дестинация за снимане на филми и видеоклипове,  място за провеждане на културни, научни събития и форуми. От скоро една от най-посещаваните родни атракции е в листата на „Туристически обекти, променящи живота на хората“.

По време на разговорите на щанда на замъка Министър Зарица Динкова обяви авансово ден преди официалният старт детайли за „Програма на Министерството на туризма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини в България“. Общият размер на средствата за изпълнение на Програмата е в размер на 5 млн. лв., а финансирането от държавния бюджет.

България участва в международното изложение в Солун от 1926 година, а съвсем заслужено изданието  му тази година е посветено на българския бизнес.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.