fbpx
 

Изложба на котки започва в София

За пореден път Музеят „Земята и хората“ в София ще приюти любителите на котки, които могат да разгледат различни породи от домашните любимци и дори да се сдобият с нов приятел, който да отведат у дома. 53-та и 54-та Международна изложба ще се проведат съответно на 12-ти и 13-ти май. Интересът към предходните издания на събитието винаги е голям и пред входа на музея се вият дълги опашки, които за щастие минават бързо и не бива да ви плашат.

В специална томбола 10 от посетителите ще спечелят храна за 1 месец за своята котка. Ако се снимате на специално изградената стена на компанията – спонсор пък можете да се включите в инициативата „Снимка с кауза“. За всяка фотография на посетител на въпросната стена от компанията за храна на домашни любимци се ангажират да осигурят храна за 2 дни за бездомни кучета и котки. Позволено е и да снимате самите котки – участници в изложбата, при това безплатно.

Изложбата може да бъде посетена от 10 до 17 часа в двата почивни дни. Ще бъдат проведени и конкурси за „Най-красива котка“, като домашните любимци ще бъдат разделени по породи и по-възраст. Доайенът сред котешкото царство ще се окичи с титлата „Ветеран“. А за оценяване на котките ще се грижат междунарони съдии.  Цената за вход в музея е 4 лева, като учащи и пенсионери влизат срещу 2 лева. Цената на семейния билет – придружители с деца е 6 лева.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.