fbpx

Промени във визовата политика на България

Промени във визовата политика на България

На свое заседание, проведено на 25.01.2012 г., правителството на Рeпублика България взе решение притежателите на шенгенски визи да посещават и пребивават в България, без да е необходимо да кандидатстват за българска виза.

По смисъла на решението притежателите на изброените визи и разрешения за пребиваване имат право да влизат и пребивават на територията на Република България за период от не повече от три месеца в рамките на всеки шестмесечен период, считано от датата на първото влизане, без да притежават българска виза за краткосрочно пребиваване.

На практика това решение ще засегне гражданите на всички държави, които имат в момента визов режим с България и респективно с ЕС.
По този начин граждани на Китайската народна република, Турция, Руската федерация, Казахстан и много други държави, които имат
вече издадени шенгенски визи или разрешения за пребиваване, ще могат без допълнителни усилия да пребивават на територията на Република България.

Това решение ще се отрази благоприятно върху обема на туристическия поток към България като все по-търсена и достъпна туристическа дестинация.

Добре дошли в България!

Добре дошли в България!

Резервация и настаняване в хотели в България

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.