fbpx
 

По-евтини чадъри по плажовете и през това лято

Чадърите и шезлонгите по морето ще са по-евтини и през това лято. В момента се подготвят законодателни промени, така че да бъдат намалени изискуемите от държавата възнаграждения от страна на концесионери и наематели на ивиците срещу задължението те от своя страна на предоставят плажните съоръжения с намалени цени. Това стана ясно по време на среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и представители на концесионерите.

Mariyana Nikolova

Обсъжда се и вариант стопаните на ивиците сами да определят процентът, с който ще намалят цените според търсенето, но те ще трябва да уведомят министерство на туризма за новите цени до 1 юни или до 10 дни от подписване на контракта, в случай че той се подписва от тази година. За да се гарантира социалната дистанция на плажуващите вероятно ще бъде увеличена и търговската площ с допълнително до 4 на сто от съответната площ на ивиците.

Обсъжда се и възможността концесионери и наематели да се издължават на държавата по нови крайни срокове. Изтеглянето на падежната дата в края на летния сезон е оправдано с оглед генерирането на приходи от посетителите на плажовете през летния сезон, което ще спомогне на концесионерите и наемателите да посрещнат своите финансови задължения, обясни министър Николова.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.