fbpx
 

Проверяват за незаконни каравани и кемпери по морето

Проверки за поставени незаконно каравани и кемпери в близост край плажовете започват по Южното Черноморие, съобщи областният управител на Бургас Пламен Янев пред БНТ. Срокът за доброволното им премахване изтича на 12 април. Става въпрос за летни временни домове, разположени в забранени зони или върху общински и държавни терени.

Незаконно разположените каравани са се превърнали в диво къмпингуване и се образуват гета. “Трябва да се премине към нещо, което да бъде „облечено“ в законова рамка. Санкциите са различни в зависимост от терена“, обясни Янев.

По думите му от лятно позициониране на каравани и кемпери за определен период това се превръща в целогодишна дейност с цел запазване на места и обземане на територии. „При първите проверки имаше заграждения на земя“, допълни Пламен Янев.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.