fbpx
 

Чепеларе посреща елита в планинското колоездене

Най-добрите български колоездачи ще премерят сили през уикенда в Чепеларе. На 21-ви и 22-ри юли в родопския град ще се проведе Държавният шампионат по спускане за 2018 година. Вече участие са заявили близо 100 колоездачи. Едно от най- дългите и разнообразни трасета за спускане в България за първи път ще приеме състезание от такъв ранг. Пистата над Чепеларе е с дължина от 3400м и 700м денивелация, като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия, като корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове и други.

mountain biking chepelare

Освен национален шампионат, състезанието е част и от календара на Българските колоездачни серии за 2018, като ще носи точки за генералната ранглиста.  Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 6 отделни категории – Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже Елит 19+, Мъже Мастър 30+, Жени и Хардтейл.

mountain biking chepelare

Състезанието е отворено и в него освен лицензирани състезатели, могат да се включат всички желаещи, които разполагат с необходимите умения и смелост, като е необходимо да се регистрират за участие предварително онлайн. Съботния ден на 21 юни е отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя 22-ри ще се проведе същинската част от събитието. От 10:00 до 12:00 ще продължат тренировките, в 12:30 започва квалификацията, а финалите ще започнат точно в 15:00 часа. Победителите ще бъдат наградени лично от кмета на град Чепеларе, госпожа Славка Чакърова.

mountain biking chepelare
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.