fbpx
 

Детски отдих в България

Детски отдих в България – лагер Хелиос – ММЦ Приморско

България е дестинация, която традиционно е популярна сред руските граждани. Родителите с желание изпращат своите деца на почивка в летните лагери на страната ни. Според туроператорите в България на детския туризъм се падат 50% от общия обем на туристопотока към страната ни. През последните година българските власти все повече насочват вниманието си към развитието на черноморски детски лагери, тъй като според различни оценки от 40% до 60% от туристопотока от Русия се пада на детския туризъм.

Във връзка с това Министерство на икономиката и енергетиката на България, в тясно сътрудничество с АТОР (Асоциация на туроператорите на Русия), представители на българския и руския туристически бранш подготвят разработване на нови стандарти за съответствие на детските оздравителни лагери в България, което безусловно ще повиши съществено качеството на предоставяната услуга ще направи почивката на децата по-пълноценна.

На доста прилична цена малките туристи могат да си почиват пълноценно, да се запознаят със свои връстници от други страни, да поддържат своята спортна форма, да развиват своите творчески заложби под ръководството на опитни педагози и професионалисти от различни области.

Един от най-добрите лагери в България се намира на територията на Международния младежки център в курорта Приморско. Лагерът „Астра“ в ММЦ Приморско предлага на децата не само възможност да почиват, да се наслаждават на морето и слънцето, но и да се занимават с активен спорт, да повишават общата си култура със занятия в различни тематични кръжоци под ръководството на педагози и специалисти:

обучение по народни танци и народни инструменти

обучение по спортни и латино танци

обучение по изобразително и приложни изкуства

апликации

макраме

водни спортове – плуване, курсове за млад спасител

компютърно обучение

кръжок на младия природолюбител и пътешественик

За развлечение са осигурени различни атракциони

въжена градина

стена за катерене

стрелба с лък

извън територията на лагера се предлагат множество интересни места, във вид на тематични екскурзии: древни български градове, природния парк Ропотамо, исторически, културни и природни забележителности.

В лагер „Астра“ в ММЦ Приморско много години вече почиват деца от различни училища на Русия, от Ханти-Мансийския автономен окръг – Югра, деца на сътрудници на на една от големите руски медийни холдинги – РИА „Новости“, Министерство на вътрешните работи на Русия. Традиционно в лагера вече 6 години се провежда Международния фолклорен фестивал „Българска роза“.

Добре дошли! Добре дошли!

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.