fbpx
 

Деца учат традиционни занаяти в Пловдив

В седмицата до 30-ти юни малки и големи деца могат да направят първите си стъпки в овладяването на български традиционни занаяти. Това ще е възможно по време на фестивала „Седмица на традиционните занаяти“, който ще се проведе в Етнографския музей на Пловдив.

Между 9 и 18 часа всеки ден можете да си купите предмети от бита и произведения от майстори ножари, оръжейници, медникари, бижутери, производители на музикални инструменти, тъкачки, творци превръщащи дървото в изкуство. Както и занаятчии, които изработват кукли, рисуват върху коприна и яйца, занимават се със стъкплопис, плетене и бродиране.

На 27-ми юни между 10 и 12 часа ще отворят детсски работилници за рисуване върху камъчета и оцветяване на фигури, изписване на Великденски яйца, плъстене, везба, бижутерство, грънчарство, леене на свещи и правене на кукли. Като в последния кръжок можат да участват деца над 10 години. Всеки от майсторите определя сам цената на уроците, като в нея са включени и използваните материали. На 28-ми юни отново между 10 и 12 часа най-малките също могат да усвоят тайните на тези занаяти, а на 29-ти юни работилниците ще отворят между 14 и 16 часа.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.