fbpx
 

Деца правят възрожденски къщи в Панагюрище

Децата  и младежите от Панагюрище, както и малките гости на града могат да се включат в инициативата на Историческия музей на 3-ти и 4-ти юли. Тогава те могат да придобият нови умения и да играят със свои връстници. На 3-ти юли от 10 до 13 часа в двора на Природонаучния музей младежите ще могат да направят първите си възрожденски къщи с техниката декупаж или да изработят фигури от глина.

panagyurishte

В програмата на забавленията е включено и изработването на животни от природни материали и пластелин, редене на пъзели, рисуване върху асфалт и изработване на дървени пътечки. С всички тези умения можете да се сдобиете и на 4-ти юли между 10 и 13 часа, но в двора на Историческия музей в Панагюрище. А докато младежите се забавляват, придружителите им могат да разгледат богатата експозиция на музея, чиито най-ценен експонат е точното копие на Панагюрското златно съкровище.

panagyurishte

Входът за целия музеен ансанбъл в града е 7 лева за възръстни и 4 лева за учащи, като безплатно можете да видите съкровищата му всеки последен понеделник на месеца. Срещу комбинирания билет можете да разгледате залата трезор, в която е експонирано точното копие на златното съкровище, витрините с археология, Дудековата къща, макет на Панагюрска занаятчийска чаршия, Тутевата къща, къщата-музей на Райна Княгиня и Природонаучния музей в града. Отделните билети за различните обекти излизат между 2 и 6 лева, затова и комбинираният е най-изгоден.

panagyurishte
panagyurishte
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.