fbpx
 

Деца организират благотворителен Коледен базар

Стотици артикули, изпълнили цяла класна стая, тази седмица ще бъдат продавани благотворително от учителите, родителите и учениците от столичното 122 училище в Лозенец. От днес те могат да бъдат намерени на щанд в мол Park Center, а от утре и във фоайето на училището.

sofia charity Christmas bazaar

Каузата, за която са предвидени средствата, е „Оле-Мале“ – инициатива на фондация „Майко Мила“, чиято цел е да помогне на майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами. Над 50 деца, учители и родители се включиха в изработването на подаръците и лакомствата за благотворителния базар в деня на доброволеца – 5 декември.

sofia charity Christmas bazaar

Работата продължава и през тази седмица, когато ученици от четвъртите класове ще месят гевречета в стола на училището, които също ще бъдат продавани в подкрепа на майките на деца с увреждания. Същевременно, първата сума в подкрепа на инициативата постъпва в касата на училището още на 12 декември.

 

sofia charity Christmas bazaar

На благотворителен базар в Cargotec Business Services Bulgaria майка на двама ученици на 122 ОУ успява да продаде изработени от децата артикули за 250 лв. Благотворителният базар в училището ще продължи до 20 декември. Ръчно изработените предмети ще бъдат продавани от ученици.

sofia charity Christmas bazaar
Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.