fbpx
 

Циркът оживява чрез пясъчните фигури в Бургас

За 17-та поредна година в Бургас гостите и жителите на крайморския град ще могат да се насладят на Фестивала на пясъчните фигури. През тази година творбите са посветени на изкуството на цирка, а фигурите са на скулптури на акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и животни от цирка, сред които и любимите на малки и големи слонове. Билетите днес в деня на откриването са напълно безплатни (5 юли).

Пясъчното градче ще продължи да радва жителите и гостите на Бургас до края на месец септември, а мястото е добре познато – парк „Езеро“, до конната база. Цената на редовния билет е 4,50 лева, като са предвидени и много намаления. Децата до 7 години и хората в неравностойно положение могат да посетят експозицията безплатно. Цената за деца и младежи на възраст от 7 до 18 години, както и за пенсионери е 2,50 лева. Груповият билет излиза по 3,50 лева на човек. Отстъпки са предвидени и за семейства с деца. Общата цена за двама възрастни и дете над 7 годиние е 9 лева, при двама възрастни и две деца – 11 лева, а за двама възрастни и 3 деца – 13 лева.

Снимките с изключение на актуалния плакат са от предходни издания на фестивала.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.