fbpx

Багри от България на летище Шереметиево в Москва

Багри от България на летище Шереметиево в Москва

В навечерието на ХХII-те олимпийски игри в Сочи, във фоайетата на  Международното летище Шереметиево в Москва бе открита фотоизложбата „Багри от България“. Организатор е Българският културен институт.

Изложбата ще радва хилядите пътници на Шереметиево в продължение на два месеца. На 28 платна са представени впечатляващи природни импресии и градски пейзажи, чийто автор е Михаил Калинин – художник, организационен секретар на Съюза на кинодейците в Русия и голям приятел на България.


Изложбата представя съвременна България като активно развиващ се център за културен  и еко-туризъм, докосва места, свързани с историята и духовната енергия на България – романтични кътчета от Копривщица, старинни улички от Пловдив и София, зидовете на Бачковския манастир и Асеновата крепост. Всеки посетител има възможност да се наслади на красивите кътчета, събрали багрите на България.

Резервация и настаняване в хотели в България

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.