fbpx
 

Обявиха конкурс за детски рисунки на диви божури

Художници или любители на рисуването от 4 до 16 години от цялата страна могат да се включат в Националния конкурс за детска рисунка на тема „Дивите божури“. Състезанието се ораганизира от Асоциация на парковете в България, Народно читалище „Христо Ботев 1934” – град Божурище и Българска фондация Биоразнообразие. Целта е да се запознаят малчуганите с ценността на дивите божури като защитен вид и да се популяризира каузата за опазване на находището на красивите цветя между Божурище и Волуяк.

wild peony Sofia

Децата ще бъдат разделени в групи от 4 до 7 години, от 8 до 12 години и от 13 до 16 години. Всеки може да участва с до 2 рисунки, нарисувани на картон с размери 35/50 см, материали и техника по избор. За децата до 7 години се допуска размер на рисунките А4. На гърба трябва да бъдат изписани трите имена на художника, възраст, учебно заведение, адрес, телефон за контакт на учител.

Победителите ще бъдат избрани от компетентно жури от професионални художници и от публиката, а наградите ще бъдат обявени на 22 май 2019 г. по време на Деня на дивия божур и Международния ден на биоразнообразието в читалището на Божурище от 13 часа. Всички рисунки на участниците ще могат да бъдат разгледани по време на празника в читалището.

Рисунката, използвана в материала е на Мария Пенева, 12 години от село Долно Камарци.

Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.