fbpx
 

Състезание за разработване на геймърски игри в Габрово

Между 25-ти и 27-ми януари всички, които си мечтаят да направят своя пробив в разработката на геймърска игра, могат да пробват силите си в технологичното състезание Gabrovo Game Jam. Както подсказва й името на конкурса, той ще се проведе в Габрово, а домакин е Музея на хумора и сатирата. Надпреварата е част от световното технологично събитие за разработка на софтуеърни продукти (хакатон), в което през миналата година участваха 803 локации в 108 страни по света.

Gabrovo Game Jam

Участниците в събитието ще си дадат среща в 15 часа на 25 януари в Музея на хумора и сатирата, за да чуят наставления от ветераните и победителите в предишни издания на състезанието. В 17 часа ще бъде разкрита темата, на която трябва да са подчинени сюжетите на игрите. Тогава състезателите ще могат да обменят идеи и да формират отбори. Темите са еднакви за участниците в целия свят, а през изминали години участниците е трябвало да работят над такива като „Ритуали“, „Вълни“, „Какво ще правим сега?“ и „Докато имаме един друг, проблемите ни никога няма да свършат“ .

Gabrovo Game Jam

Демо версиите на игрите ще трябва да са готови след 48 часа, а отборът победител ще бъде обявен на 27 януари от 19 часа. Днес, 20 януари, е последният ден, в който участниците могат да се регистрират за надпреварата. При оценяването на игрите журито ще дава бонуси за използване на персонажи или локации от Габрово в разработката на игрите и чувстото за хумор, с което са известни в региона. Естествено за победителите са предвидени и награди.

Gabrovo Game Jam
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.