fbpx
 

Компютърна игра рекламира родния туризъм

Нова компютърна игра рекламира успешно родния туризъм. Най-посещаваната атракция по българското Черноморие и компютърният гигант Magnitude Labs Inc са си партнирали в разработването на хитовата игра Atlantide. Част от сюжета на приключенската геймърска мания са развива в забележителността, проектирана и сътворена от Георги Тумпалов – замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново.

Иновативна част от разработката е фактът, че за да се довърши играта и да се спечели тя, включените в нея пет световни забележителности трябва да бъдат посетени в реалността. Освен българският замък в сюжета са включени още приключения, свързани с Триумфалната арка и музея „Лувър“ в Париж, дворецът Бъкингам в Лондон и замъкът на граф Дракула в Бран, Румъния. Играта вече е налична за операционните системи на Android и IOS за всички мобилни устройства.

Ravadinovo
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.