fbpx
 

В Константин и Елена работи нов комплекс с минерални басейни

През цялата година гостите на най-стария морски курортен комплекс у нас Св. Св. Константин и Елена ще могат да се възползват от лечебните свойства на минералната вода в най-новия термален комплекс. Той е изграден на мястото на стария минерален басейн в курорта. Вместо едно съоръжение сега на площ от 6 000 декара туристите ще могат да ползват 14 различни басейна.

Повечето от тях са с минерална вода, като изключение прави 25-метровия плувен басейн. Освен него гостите на комплекса могат да ползват различни басейни, като 2 от тях са подходящи за бебета. Освен това в новия комплекс има и терапевтичен басейн, подходящ за лечение на болести на периферната нервна система, опорно-двигателния апарат, гинекологични и кожни проблеми. В басейните можете да се освободите от стреса и да изгоните умората от мускулите си под струите с топла минерална вода.

За тези, които искат да подържат фигурата си също е помислено в комплекса, а фитнесцентъра е с гледка към морските вълни. Ако изберете доста по-отпускащата йога, също ще намерите свое място в новия комплекс „Аква хаус“. Освен това можете да се възползвате от външната финландска сауна, парна баня, хамам, джакузи, билкова и инфрачервена сауна, солна стая и вътрешен контрастен басейн.

В уелнес зоната, в която е и фитнеса, можете  да се възползвате още от калолечение, минерални вани, тангентор, магнитолечение. Естественов подобен комплекс има и зона за хранене, в която можете да изберете здравословно меню, като не липсват ястия за вегетарианци и вегани. Спа процедурите се заплащат допълнително.

Както вече казахме, комплексът ще работи целогодишно, включително и през зимата, когато 32-градусовата минерална вода в басейните ще направи „Аква хаус“ в Св. Св. Константин и Елена наистина привлекателно място за жителите на Варна и гостите на морската столица. Цената за 3-часов престой в комплекса, в който са включени шезлонг и чадър е 10 лева. Ако искате да прекарате целия си ден в комплекса билетът ще ви струва 15 лева. Децата до 6 г. влизат безплатно, а тези на възраст от 6 до 14 години с 50% отстъпка. Можете да изберете и различни варианти за абонаментни ккарти с отстъпка. В близост ще бъде построен и нов 5-звезден хотел. 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.