fbpx
 

Конкурс за най-голям картоф в Чепеларе

Кой е най-големият картоф, произведен през тази година, ще стане ясно по време на специализирания фестивал Картофест в родопския град. Конкурсът е само част от програмата, която ще забавлява местните хора и гостите на Чепеларе на 27-ми и 28-ми октомври на площад „Олимпийски“. По време на събитието ще можете да опитате типични родопски специалитети като пататник, клин и куп вкусотии, приготвени на основата на картофи.

Организатори на фестивала са община Чепеларе и Национална асоциация на картофопроизводителите в България. Предвидена е и фолклорна програма, която няма да има състезателен характер, но ще можете да се насладите на звука на родопската гайда. Предвидени са различни състезания с картофи за малки и големи, както и детска работилница.

За съжаление, въпреки включването на събитието в културния календар на общината, преди дни е взето решенеи през тази година Картоф Феста да не се провежда. Причина за промяната е слабата реколта през тази година. Така че всички любители на картофените специалитети ще трябва да почакат до следващата година или да посетят Чепеларе без повод, като могат да бъдат сигурни, че вкусни местни специалитети, от които да си оближат пръстите със сигурност ще се намеря.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.