fbpx
 

Конкурс за рибена чорба на фестивала Есенни пасажи в Несебър

Да премерите силите си в приготвянето на майсторска рибна чорба можете по време на фестивала “Есенни пасажи“, който ще се проведе между 26-ти и 28-ми октомври в Несебър. В първия ден на събитието ще бъде отрит демонстрационен център за традиционни български занаяти. В  16 часа на площада в града фестивалът ще бъде официално открит с изпълнения на фолкорна група „Вардарка“.

На 27-ми октомври празничната музикална  програма включва изпълнения на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър и на хора за гръцки песни „Месамбрия“.  В 13 часа как се готвят вкусни рибни ястие ще демонстрира шеф Георги Иванов, а само два часа по-късно мераклиите ще могат да се състезават при направата на рибена чорба.

Nessebar

В неделя от 11 часа ще бъдат наградени участниците  в международния конкурс „Аз обичам Черно море“.  С нови кулинарни предложения ще ви изкуши отново шеф Георги Иванов. За всички посетители на фестивала са предвидени и вкусни дегустации. Празникът ще закрие групата за стари градски песни „Блян“.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.