fbpx
 

Конкурс за рибена чорба на фестивала Есенни пасажи в Несебър

Да премерите силите си в приготвянето на майсторска рибна чорба можете по време на фестивала “Есенни пасажи“, който ще се проведе между 26-ти и 28-ми октомври в Несебър. В първия ден на събитието ще бъде отрит демонстрационен център за традиционни български занаяти. В  16 часа на площада в града фестивалът ще бъде официално открит с изпълнения на фолкорна група „Вардарка“.

На 27-ми октомври празничната музикална  програма включва изпълнения на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър и на хора за гръцки песни „Месамбрия“.  В 13 часа как се готвят вкусни рибни ястие ще демонстрира шеф Георги Иванов, а само два часа по-късно мераклиите ще могат да се състезават при направата на рибена чорба.

Nessebar

В неделя от 11 часа ще бъдат наградени участниците  в международния конкурс „Аз обичам Черно море“.  С нови кулинарни предложения ще ви изкуши отново шеф Георги Иванов. За всички посетители на фестивала са предвидени и вкусни дегустации. Празникът ще закрие групата за стари градски песни „Блян“.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.