fbpx
 

Последен шанс за разходка по Алеята на занаятите в Сандански

За последен ден жителите и гостите на Сандански имат шанс да се разходят по Алеята на занятите, която заработи в града по Великден. На щандовете всеки може да намери продукти, направени според обичаите и традициите на старите българи, да се сдобие с оригинални сувенири или просто да послуша родна музика.

Освен това посетителите могат да видят как се изработват бижута, предмети от кожа и от камък, носии, везби или да си купят тениски с изрисувани шевици. Можете да си купите и домашен мед или просто да се насладите на оживелите български традиции и обичаи. Алеята на занаятите е разположена в парка Свети Врач в града.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.