fbpx
 

Панаир на занятите ще се проведе заедно с дефилето „Вино и гурме“

За първи път традиционното пролетно дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив ще бъде съпътствано от панаир на занаятите. Това съобщиха от общината. Фестивалът ще започне от сърцето на Стария град на 5 май от 12 часа в заведението „Конюшните“. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи Духовия оркестър – Пловдив.

Фестивалът ще се проведе на 5 и 6 май, а специални гости и партньори на дефилето ще бъдат представители на Асоциацията на винопроизводителите от Северна Гърция, чиято делегация ще бъде водена от кмета на Солун Янис Бутарис. Те ще представят гроздови елексири от южната съседка и ще имат невероятния шанс да бъдат настанени във възрожденските къщи в Стария град.

На винения фест през тази година ще се предлагат и чуждестранни вина. Всеки ще може да си купи жетони, като всеки от тях дава право за дегустация на чаша вино.  Жетоните се предлагат в пакети, като 4 жетона струват 2 лева, 12 жетона – 6 лева, а стъклена чаша с логото на фестивала и 8 жетона ще струват 8 лева. Кулинарни изкушения, които да обогатят вкуса на виното ще се предлагат на цени между 1 и 5 лева.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.