Фестивал на занаятите започва в Малко Търново

За поредна година в Малко Търново ще се проведе фестивала на занаятите „ По малкотърновски – от извора на Странджа“. Събитието ще се състои на 29-ти и 30- ти юли. През целия първи ден на фестивала от 10 до 20 часа ще можете да присъствате на различни демонстрации и работилници.

malko tarnovo festival crafts

Публиката ще може да се запознае с тайните на грънчарство, килимарство, дърворезба, плъстене на вълна, направа на бижута и други изкуства. Освен това ще можете да се научите и как се приготвят домашни бонбони или да се разходите с двуколка. През целия ден можете да видите и тематичната фото изложба за занаятите в Странжда на турските фотографи Недрет Бензет, Ерфан Байджан и Семре Гьокче.

malko tarnovo festival crafts

От 10 до 12 часа можете да опитате от приготвения вкусен стоиловски боб. От 11 часа започват изпълненията на групите за автентичен фолклор Еркечанка от село Козичино и Калгамач от село Бата. Между 12 и 13 часа ще се проведе базар на местната регионална и на руската кухня. От 13.30 ще можете да се включите в атракцията за доплитане на полуготови твобри и да опитате силите си с иглите.

malko tarnovo festival crafts

От 14 часа можете да научите повече за лечебнатае сила на билките. Официалното откриване на фестивала всъщност е чак от 19 часа. То ще е последвано от фолклорен концерт с участието на Александра Димитрова – Сашка, Петко Янгьозов и Желязко Ангелов. На 30 – ти юли демонстрациите, работилниците и разходките с двуколка ще продължат до 15 часа.

malko tarnovo festival crafts
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.