fbpx
 

Пускат круизна линия между Бургас и Истанбул

От 2019-та могат да стартират първите крузини плавания между Бургас и Истанбул. По реализиране на идеята вече работат от „Пристанище Бургас“, обяви директорът на порта Диян Димов. Планират се по три плавания на седмица. Корабите ще тръгват нощем от родния град към турския мегаполис. Те ще пристигат сутринта и туристите ще могат да разгледат Истанбул за ден и да се върнат със същия кораб обратно в Бургас с второ нощно плаване.

Компании вече са проявили интерес да обслужват линията. Още повече, че Турция дотира плаванията на кораби с до 100 и до 200 места с между 30 и 45 долара на пътник. От своя страна българският порт обмисля да намали драстично пристанищните такси, за да стане този тип пътувания по-евтини и изгоден за потенциални инвеститори. Работи се и по облекчаване на визовия режим за турски туристи, чиито престой в България е до 48 часа.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.