fbpx
 

Научете стъпките на горещи кубински танци в Пловдив

Стъпките на горещи кубински танци като салса и регетон можете да научите от един от най-известните кубински танцьори, хореографи и инструктури Османи Сегура. Творецът ще е звезда в първите Дни на кубинската култура в Пловдив, които ще се проведат от 7-ми до 12-ти септември в бъдещата европейска столица на културата.

cuba dances plovdiv

Горещият кубинец ще демонстрира уменията си и ще ви запали по танците на 8-ми и 9-ти септември между 10 и 18 часа в Пловдивския културен институт. В петък, 7-ми септември можете да се включите във флаш моб и да потанцувате на Главната улица в града или в Мол Марково тепе. На 10-ти септември купонът ще продължи с денс-конкурс и танцова фиеста от 17 часа край Виенския павилион в Цар Симеоновата градина.

cuba dances plovdiv

Ако искате да научите повече за Куба, да разгледате фотоси от живота в латиноамериканската страна и да чуете откъси от творби на писателя Ърнест Хемингуей, който бил влюбен в карибската държава, отбийте се на 11-ти септември от 19 часа в Петното на Роршарх. В последния ден на дните на кубинската култура – 12-ти септември, можете да се потанцувате на кубинската вечер, организирана в ресторант Ъндърграунд. Началото е от 20 часа

cuba dances plovdiv
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.